BELGIUM, GO FOR IT!!

BELGIUM, GO FOR IT!!

News Basket

World Summer GamesGeplaatst door Zehra Sayin vr, juli 01, 2011 10:47:57

29-06-2011

Dag Thuisblijvers,

Momenteel niet veel te melden vanuit Athene. Gisteren hebben wij een zware wedstrijd gehad tegen een veel groter, sneller, sterker en beter Servië. Zelf waren wij minder goed (en ook wat pech met de afwerking) dan tegen Zuid-Afrika. Lang is deze nederlaag niet blijven hangen want het is nog maar onze eerste echte competitie-wedstrijd. Vandaag is er een vrije dag.

Van onze vrije momenten gebruik gemaakt om enkele andere sporten te gaan bekijken. Enkele reeksen en een finale van onze zwemmers meegenomen. Een wedstrijdje gewichtheffen gezien (indrukwekkend). Ook nog even onze tegenstander van vrijdag, Griekenland, gaan scouten. Het gaat niet simpel worden maar de bal is rond…

De partners en Nicolas zijn naar het Healthy Athlete program geweest, de andere gasten zijn met de coaches een partij waterrugby gaan spelen in de zee. Kwestie van toch een beetje agressie op te wekken voor de volgende wedstrijden.

Tot de volgende,

Kris

27-06-2011

Dag thuisfront,

Een derde verslagje van de basketters hier in Athene.

Jullie weten ondertussen dat wij verhuist zijn naar het oude Olympisch dorp (nu in gebruik van het leger). Ontbijt met zicht op zee, veel ruimte (behalve in de kamers), goed eten,…

Eindelijk de dag van de opening, iedereen heeft hier naar uitgekeken. Niet alleen owv de opening maar ook voor het indelingswedstrijdje dat wij mogen spelen. 5u uit ons bed om van een stevig ontbijt te kunnen genieten. De opkomende zon en het zicht op zee deed het vroeg opstaan toch wat verzachten. Na een busrit van 45’ zijn we eindelijk in onze sporthal. De Olympische baskethal heeft 20.000 zitplaatsen en we zijn met zijn allen toch onder de indruk. Ons eerste kort wedstrijdje was tegen Servië. In 6 minuten met doorlopende tijd, valt niet veel uit te spoken maar de coaches zagen dat het goed was.

De openingsceremonie was er eentje van vooral veel wachten maar zeker de moeite waard alleen jammer dat het zolang duurde en dat de basketters al onderweg waren van 5u ’s morgens. Dus het kaarsje was uit. Wat we toen nog niet wisten was dat er ons nog een helse tocht te wachten stond vanuit het stadion tot in ons hotel. Het was uiteindelijk 4u30(!!!!) toen we eindelijk onder de wol kropen.

Na 4 uurtjes slaap ging het weeral richting sporthal voor ons volgend wedstrijdje. Jammer dat de organisatie ons niet had laten weten dat wij vrijgesteld waren. Ach ja, we waren nu toch ter plaatse dus hebben wij de tijd genomen om even langs te ‘lopen’ bij de atletiek en voor onze atleten te supporteren.

Vandaag was het eindelijk GAME-TIME. We mochten aantreden tegen Zuid-Afrika. Zeer atletische spelers (ze leken wel springveren). Het werd een zeer harde maar faire wedstrijd en het bleef spannend tot de laatste minuut van de wedstrijd. Enkele balverliezen deden de wedstrijd kantelen in het voordeel van de sympathieke Afrikanen. 22-28 was de einduitslag. Een ploegfoto met en een dansje van de Zuid-Afrikanen… en toen was het tijd om ons publiek te begroeten. Enkel ouders zaten in de tribune maar zeker ook een zeer luidruchtige delegatie van België (bowlers, paardrijden, atletiek, Liesbet en Roland). We vonden het allemaal supertof. Dank jullie wel en hopelijk tot de volgende wedstrijd.

Kris

23-06-2011

Dag thuisfront,

Het eerste gedeelte van het de wereldspelen is bijna achter de rug. Nog een korte nacht en we vertrekken naar ons volgend verblijf. Van daar gaat het dagelijks naar de sporthal (allez, ja, baskettempel is een beter woord).

De laatste 2 dagen van het host town-programma zijn iets actiever geweest. Na ons bezoek aan de Akropolis en de verplichte platte rust hebben wij de avond doorgebracht met een spelletje rugby. De nodige overtollige energie vloog alle kanten op.

Donderdag lekker in openlucht een anderhalf uur getraind. Voordeel van in openlucht te trainen, is dat we wel een kleurtje opgedaan hebben maar het nadeel is de felle wind. Ach ja, we zijn bezig geweest en wat is er zaliger dan onmiddellijk van het basketveld te sprinten, rechtstreeks de zee in??

De kaarten zijn geschreven, dus binnenkort in jullie brievenbus een kaartje van de basketters.

Kris