BELGIUM, GO FOR IT!!

BELGIUM, GO FOR IT!!

News from Athens

21-06-2011Geplaatst door Zehra Sayin di, juni 21, 2011 15:33:07

Bowling :

Gisterenavond zijn we nog een wandeling gaan maken via het strand naar een nabij gelegen dorpje. Ter plaatse hebben we een terrasje gedaan.

Deze morgen zijn we met de plaatselijke bus naar Marathonas gereden samen met de zwemmers. We hebben het Olympisch museum bezocht waar we veel informatie en foto's over de marathon konden terug vinden sinds 1896. Ook enkele Belgische atleten hebben we teruggevonden op de lijsten met de deelnemers aan de verschillende marathons en hun plaats van aankomst.

Daarna zijn we naar het stadion gaan kijken om dan met de bus terug te keren naar het park.

Het was een zeer leuke ervaring.

De bowlers

Paardrijden :

We zijn goed aangekomen in Athene. Voor velen onder ons was het de eerste keer vliegen maar dit is ons goed bevallen. Het is hier lekker warm en we hebben een mooi hotel. We zijn tevens ook al gaan zwemmen in de zee. Deze is maar op 5 minuten wandelen van ons hotel en het is zeer mooi helder water. Ook het eten valt hier goed te pruimen.

Gisteren zijn we een avondwandeling gaan maken naar een Nea Makri, havenstadje in de buurt. Daar hebben we gezellig iets gedronken op het terras. Morgen trekken we erop uit naar Athene.

Zonnige en warme groetjes uit Athene!!!!

Anke, Evelien, Stephan, Bert, Koen en Ida

Atletiek :

Weer een dagje verder en dichter bij de openingsceremonie.

Het Host Town Programma houdt niet veel in, om niet te zeggen niets. Gelukkig heeft Special Olympics Belgium, gezorgd voor een oplossing en organiseren ze zelf culturele uitstapjes met de hulp van een Grieks – Nederlands sprekende tolk Catherine.

Vandaag hadden we in de voormiddag een train ing op het programma staan en na de siesta ginen we met het openbaar vervoer naar het nabijgelegen dorpje Marathonas, het dorpje waar de marathon in 1892 geboren werd.

Een poging om te voet het stuwmeer van Marathon te bereiken werd afgebroken wegens te ver en we besloten een terrasje te doen op kosten van Dejan, die bijna jarig is.

Morgen heeft SO Belgium bussen gehuurd om naar Athene te reizen en zelf de cultuur te gaan opzoeken. Een busreis van 1,5 uur zal ons bij de Acropolis brengen en de namiddag zal eindigen met shopping in Athens.

Badminton :

Veel wind deze morgen waardoor het badmintonnen toch wel heel moelijk ging.

We hebben kaartjes geschreven naar huis en na een korte siesta maakten we ons klaar om te gaan zwemmen in zee.

Die verfrissing was een welgekomen geschenk.


Zwemmen :

Alweer een warme dag, met iets meer wind dan gisteren.

Ontbeten rond 9u.

Daarna naar de bushalte gewandeld om samen met de bowlers naar Marathonas te gaan.

Daar bezochten we het Marathon Museum : dit is een museum dat de geschiedenis tentoonstelt van de marathon (Olympische Spelen door de eeuwen heen). Dit was echt de moeite !!
Ook het stadion van Marathonas bezocht.

Teruggekeerd en kaartjes gekocht voor het thuisfront.

Na dat we deze kaartjes hadden geschreven en de postzegels gelikt(bedankt voor de 28 kaartjes Mama Kris)...zijn we naar de zee getrokken waar we konden zwemmen en dat deed deugd!!

Yoni vond na 50 zwemslagen een autobatterij in het water die hij direct naar het containerpark wou doen. Nadat Yoni terug was “opgeladen” zoefde hij terug naar het strand.

Tinne en Jerry waren op zoek naar schelpen maar vonden enkel stenen.

Okke dook achter een vis die ze niet kon volgen...

Micheline vond het een heerlijke verfrissing maar blaasde snel de aftocht..te veel golven

Kris heeft zijn afstoot geoefend in de woelige baren ...en het lukte wonderwel

Annelies was haar voet bijna kwijt door een snee maar het is allemaal ondertussen genezen ;-)

Sara voelde zich als een visje in de zee

En Maarek stond op het strand en zag dat het goed was...

Pictures

21-06-2011Geplaatst door Zehra Sayin di, juni 21, 2011 15:17:10