BELGIUM, GO FOR IT!!

BELGIUM, GO FOR IT!!

Clôture/Sluiting

World Summer GamesGeplaatst door Zehra Sayin di, juli 05, 2011 15:08:24


News Bowling 30-06-2011

World Summer GamesGeplaatst door Zehra Sayin vr, juli 01, 2011 11:20:53

De wedstrijden individueel was vandaag aan beurt met Jan en Carla.

Eerst in de voormiddag moest Jan zijn wedstrijd spelen. Hij begon op zijn niveau maar stond volgens onze berekeningen na 2 games ongeveer een 30 kegels achter. Hij moest er dus voor gaan want 30 kegels is niet niks. We zeiden hem dat hij een paar strikes moest gooien voor zijn team in Bowling Het Ven te Herentals (strikeline) waarmee hij samen in de league speelt. Dat was maar een vraag en hij begon er aan. Hij was echt op dreef en eindigde zeer verdiend op een 1ste plaats. Trots waren zijn ouders die vanop de tribune alles goed konden volgen.

Na de middag was het de beurt aan Carla. Ze zag er niet echt zenuwachtig uit dus ze begon eraan. Ze gooide rustig en kwam uiteindelijk iets boven haar gemiddelde uit. Het was snikheet in de bowling en heel veel lawaai maar dat kon haar niet van slag brengen.

Het was spannend tot de laatste moment voor de 3de plaats. Carla moest haar laatste frame van de 3de game gooien en ik wist dat ze zeker nog 8 pins moest omver gooien om brons te kunnen pakken. Carla stond op de baan en gooide haar eerste bal. Oeioei, in de goot. Het hart van de coach ging een beetje sneller slaan en riep Carla toe dat ze er moest voor gaan. De tweede bal vertrok en ja, oef 9 kegels. De bronzen medaille was binnen.

Supergelukkig was ze met haar tweede medaille.

De coaches zijn natuurlijk ook heel trots op de atleten met hun scores en de behaalde plaasten.

Groetjes aan iedereen van onze bowling kampioenen

Joeri, Nicole, Jan, Carla en de coaches

News Paardrijden 30-06-2011

World Summer GamesGeplaatst door Zehra Sayin vr, juli 01, 2011 11:19:26
Hallo allemaal


Stephan en Evelien hebben gisteren hun dressuurproef in level A (galop) gereden. Stephan deed wat er van hem gevraagd werd en reed een mooie proef en behaalde hiermee goud in zijn reeks. Joepie :-)
Evelien haar paard was vandaag aan de pittige kant, maar ze hield haar paard goed onder controle en legde een mooie proef af en eindigde hierbij op een knappe 4 de plaats. Hierbij greep ze net naast het
podium in haar reeks. Dit vinden we heel jammer voor haar want ze haalde het beste uitzichzelf.

Gisteren hebben Bert en Anke tevens ook deelgenomen aan de English equitation. Dit is een proef waarin de vaardigheden van de ruiters en amazones worden getest. De jurry legt
hen enkele oefeningen op en die moeten ze dan uitvoeren. Bert en Anke deden dit allebij keurig. Bert evenaarde zijn prestraties van de dressuur en scoorde weer goud, eveneens Anke
herhaalde haar uitslag en behaalde weer een bronzen medaille.

Vandaag vond het vervolg van de English Equitation plaats. Evelien en Stephan gaven het beste van zichzelf en worstelde zich, door de toch niet gemakkelijke oefeningen. Evelien werd knap 4 de en
Stephan eindigde op een mooie 3 de plaats. Wat betekent dat er weer een medaille in de wacht werd gesleept vandaag.

Alvast een dikke proficiat aan onze ruiters en amazones die ons landje op een waardige en succesvolle manier verdedigen op deze wereldspelen,wat zeker niet vanzelfsprekend is met de nodige zenuwen
die hen parten spelen en dergelijke.. Het enige wat we kunnen zeggen is "keep up the good work-). Wat ze de volgende dagen ook presteren, voor ons zijn ze al een voor een winnaars.

Morgen starten Anke en Bert met de working trials (gymkana) en Evelien en Stephan komen zaterdag aan de beurt.


Zonnige Groetjes

Van ons allemaal!!!

News Basket

World Summer GamesGeplaatst door Zehra Sayin vr, juli 01, 2011 10:47:57

29-06-2011

Dag Thuisblijvers,

Momenteel niet veel te melden vanuit Athene. Gisteren hebben wij een zware wedstrijd gehad tegen een veel groter, sneller, sterker en beter Servië. Zelf waren wij minder goed (en ook wat pech met de afwerking) dan tegen Zuid-Afrika. Lang is deze nederlaag niet blijven hangen want het is nog maar onze eerste echte competitie-wedstrijd. Vandaag is er een vrije dag.

Van onze vrije momenten gebruik gemaakt om enkele andere sporten te gaan bekijken. Enkele reeksen en een finale van onze zwemmers meegenomen. Een wedstrijdje gewichtheffen gezien (indrukwekkend). Ook nog even onze tegenstander van vrijdag, Griekenland, gaan scouten. Het gaat niet simpel worden maar de bal is rond…

De partners en Nicolas zijn naar het Healthy Athlete program geweest, de andere gasten zijn met de coaches een partij waterrugby gaan spelen in de zee. Kwestie van toch een beetje agressie op te wekken voor de volgende wedstrijden.

Tot de volgende,

Kris

27-06-2011

Dag thuisfront,

Een derde verslagje van de basketters hier in Athene.

Jullie weten ondertussen dat wij verhuist zijn naar het oude Olympisch dorp (nu in gebruik van het leger). Ontbijt met zicht op zee, veel ruimte (behalve in de kamers), goed eten,…

Eindelijk de dag van de opening, iedereen heeft hier naar uitgekeken. Niet alleen owv de opening maar ook voor het indelingswedstrijdje dat wij mogen spelen. 5u uit ons bed om van een stevig ontbijt te kunnen genieten. De opkomende zon en het zicht op zee deed het vroeg opstaan toch wat verzachten. Na een busrit van 45’ zijn we eindelijk in onze sporthal. De Olympische baskethal heeft 20.000 zitplaatsen en we zijn met zijn allen toch onder de indruk. Ons eerste kort wedstrijdje was tegen Servië. In 6 minuten met doorlopende tijd, valt niet veel uit te spoken maar de coaches zagen dat het goed was.

De openingsceremonie was er eentje van vooral veel wachten maar zeker de moeite waard alleen jammer dat het zolang duurde en dat de basketters al onderweg waren van 5u ’s morgens. Dus het kaarsje was uit. Wat we toen nog niet wisten was dat er ons nog een helse tocht te wachten stond vanuit het stadion tot in ons hotel. Het was uiteindelijk 4u30(!!!!) toen we eindelijk onder de wol kropen.

Na 4 uurtjes slaap ging het weeral richting sporthal voor ons volgend wedstrijdje. Jammer dat de organisatie ons niet had laten weten dat wij vrijgesteld waren. Ach ja, we waren nu toch ter plaatse dus hebben wij de tijd genomen om even langs te ‘lopen’ bij de atletiek en voor onze atleten te supporteren.

Vandaag was het eindelijk GAME-TIME. We mochten aantreden tegen Zuid-Afrika. Zeer atletische spelers (ze leken wel springveren). Het werd een zeer harde maar faire wedstrijd en het bleef spannend tot de laatste minuut van de wedstrijd. Enkele balverliezen deden de wedstrijd kantelen in het voordeel van de sympathieke Afrikanen. 22-28 was de einduitslag. Een ploegfoto met en een dansje van de Zuid-Afrikanen… en toen was het tijd om ons publiek te begroeten. Enkel ouders zaten in de tribune maar zeker ook een zeer luidruchtige delegatie van België (bowlers, paardrijden, atletiek, Liesbet en Roland). We vonden het allemaal supertof. Dank jullie wel en hopelijk tot de volgende wedstrijd.

Kris

23-06-2011

Dag thuisfront,

Het eerste gedeelte van het de wereldspelen is bijna achter de rug. Nog een korte nacht en we vertrekken naar ons volgend verblijf. Van daar gaat het dagelijks naar de sporthal (allez, ja, baskettempel is een beter woord).

De laatste 2 dagen van het host town-programma zijn iets actiever geweest. Na ons bezoek aan de Akropolis en de verplichte platte rust hebben wij de avond doorgebracht met een spelletje rugby. De nodige overtollige energie vloog alle kanten op.

Donderdag lekker in openlucht een anderhalf uur getraind. Voordeel van in openlucht te trainen, is dat we wel een kleurtje opgedaan hebben maar het nadeel is de felle wind. Ach ja, we zijn bezig geweest en wat is er zaliger dan onmiddellijk van het basketveld te sprinten, rechtstreeks de zee in??

De kaarten zijn geschreven, dus binnenkort in jullie brievenbus een kaartje van de basketters.

Kris

World Summer Games Athens

World Summer GamesGeplaatst door Zehra Sayin wo, mei 11, 2011 16:31:43

WERELD ZOMERSPELEN 2011

Van 25 juni tot 4 juli 2011 hebben in Athene de Special Olympics World Summer Games plaats. Aan dit magistrale zomersportevenement nemen maar liefst 7000 atleten met een verstandelijke handicap deel afkomstig uit 160 verschillende landen.

In België staan 67 atleten, 24 coaches en 3 delegatieleiders te popelen om naar Athene te trekken. Ze zullen er ons land vertegenwoordigen in 11 verschillende sporten: zwemmen, atletiek, badminton, unified basketbal, bowling, wielrennen, paardrijden, heren voetbal, gymnastiek, judo en tafeltennis.

JEUX MONDIAUX D’ETE 2011

Du 25 juin au 4 juillet 2011, les Jeux Mondiaux d’Eté Special Olympics se dérouleront à Athènes. Un total de 160 pays représentés par plus de 7000 athlètes ayant un handicap mental participeront à ce gigantesque événement sportif.

En Belgique 67 athlètes, 24 coaches et 3 responsables de délégation trépignent d’impatience pour aller à Athènes. Ils représenteront notre pays dans 11 disciplines sportives différentes : natation, athlétisme, badminton, basket-ball unifié, bowling, cyclisme, équitation, football masculin, gymnastique, judo et tennis de table.

Schedulegames

World Summer GamesGeplaatst door Zehra Sayin wo, mei 11, 2011 15:58:45